25 янв. 2010 г.

http://www.facebook.com/pages/volkan-deniz/198563410157?ref=mf hayranı olmanız



http://kampanyatakipcileriyiz.blogspot.com/ izleyicisi olmanız blogunuzda kampanyamdan bahsetmeniz

http://arama.gittigidiyor.com/_W0QQstcZZdenniz81QQIS0_ZZQQsraZZeda




Bu linki direk üye girişi yapmadan ürünleri göremiyorsanız denniz81 yazarak satıcılarda arayabilirsiniz.

Linkinden eger üyeyseniz favori satıcılarıma kaydet demeniz

Buradaki ürünlerinden hangini begendiginizi ve fiyat görüşlerinizi yazmanız.
Hediyemize gelince sizler için fiyatını düşürdügü ürünlerden 1 adet bay/yada bayan converse hediyemiz.
Kampanya 10 şubat tarihinde bitecek ve (randomorg)tarafından çekilişle kazanan açıklanacaktır.

4 янв. 2010 г.

Sinangil'ile Uygur mantisi

Bugun memleketimin meshur yemegi pisirmeye heveslendim,ve sizinlede paylasmak istiyorum, Uygur Mantıyı buharda haşlıyorlar ve onlari ozel buharli manti pisirme, katli tencerede yapiyorlar,en altta su konacak sekilde tasarlanmis, ust katlar ise ust uste konan 3-5-7- katli suzgecler halinde yapilmis, Her yerde satin alamayacaginiz bir tencere. Istanbulda kapali carsidan alabilirsiniz,Suda pismis mantidan oldukca farkli bir tad var,orta Asya Türklerinin mantısı Kayseri mantısının tam tersine bir avuç büyüklüğünde oluyor. İçindeki et kesinlikle kıyma makinesinden geçirilmiyor. Bıçakla kıyma haline getiriliyor. Böyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorlar. Bu sebeple buharda haşlanan bu mantıdan bir tane yiyenin karnı doyuyor.Mantinin ici genelde etli ve soganli oluyor, ama istege bagli,kabak ta olur, ben bugun etli ispanakli yaptim,

Malzemeler


1 kg ispanak

1 adet sogan

1kg kiyma

1 tatli kasigi karabiber

1 tatli kasigi pulbiber
tuz

Hamur icin

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 paket yaşmaya

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı tozşeker

aldığı kadar sinangil un

Yapilisi
1.Mayanın üzerine ılık süt katıp elle karıştırarak eritilir. Sonra sıvıyağ ve su, 1 yumurta akı, tuz ve şeker katıp tekrar karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilir. Elle yapışmayan kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde ederiz. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 2 kat olana kadar mayalandırılır.
2.Diger yandan ispanak ve sogan ince kiyilir ve diger malzemelerle birlikte kiymaya katilir,


Hamurdan bir parça koparılıp el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç malzemeden koyulur ve kenarları siraile bastırılarak kapatılır.








Suzgeclere yapismamasi icin hafif sivi yag surulur ve aralikli olarak dizilir, Tum manti acilip bitince kac suzgec kullandiysaniz ust uste konur.



En alt tencereye yaridan biraz fazla su konup kaynatilir, kaynama basladiginda uzerindeki kapak alinarak en ustteki suzgecin uzerine kapatilir ve tum suzgecler tencerenin uzerine konur. Orta ateste KAPAK ACILMADAN 40 DAKIKA pisirin.
Zaman doldugunda ocak kapatilir ve sicak olarak sosla birlikte servis yapilir
Afiyet olsun

Sinangil Unlari


Hamur isi yapmayi cok seviyorum, ve tercihim Sinangil unlari, nedenmi???? Cunku katkisiz, lezetli, cabuk pisiyor, guzel kabariyor, kokusu, rengi, tadi harika, hangi birini sayayim? ve o kadar cok cesitleri varki? Kepek,Bugday,Cavdar, Tahil,Hazir ekmek karisimlari, Sade ve Aromali kek unlari, say say bitmez,Yaaa ben cok seviyorum su Sinangili, Ve kocamda Beni, diyoki ne kadar hamaratlisin karicigim, ama bilmiyorki, bu Sinangilin huneri, iyi ki varsin SINANGIL!!!!